Chiptuning auto

Chiptuning

De tuning van een auto is natuurlijk super gaaf, meer vermogen meer koppel en ook meestal meer kilometers voor je litertje brandstof.
Vroeger was tuning moeilijker dan tegenwoordig, toen moest je bezig met nokkenassen en zuigers en andere interne delen van de auto. maar tegenwoordig zijn de motorblokken al zo sterk dat puur door een kleine aanpassing in de software de poort naar alle pk’s kan worden geopend!

Kan ik zelf een chiptuning van de auto uitvoeren?

Er zijn kastjes voor om dit zelf te doen maar chiptuning is wel iets waar je moet weten wat je doet. je moet testrijden, parameters na lopen en kijken of het motorblok zich goed houdt.

Hoeveel meer pk heb ik als ik chiptuning laat uitvoeren?

Het vermogen is nooit exact te zeggen daar je de staat van een motorblok niet weet en daarnaast ook moet weten welke componenten op de motor aanwezig zijn. Zo kun je vaak me een auto die 150pk levert al snel boven de 200pk komen als er een turbo op zit, zonder turbo is het allemaal iets moeilijker.
Een geblazen blok zoals ze dat noemen vliegt vooruit in vermogen als je de druk opvoert.
De tuner kan je hier alles over uitleggen en berekenen wat het ongeveer zal zijn.

Gaat mijn auto eerder stuk door chiptuning?

Nee over het algemeen blijft een auto gewoon goed, het is dan ook wel goed om ten alle tijden het onderhoud voor elkaar te hebben en ja hoe harder en meer vermogen je vraagt hoe meer slijtage je hebt maar hey je hebt niet voor niets laten chiptunen toch!!